MÓJ PRĄD
5 years 2 months ago #8
by Jony
Czy o dotację "Mój Prąd" można się starać przed wykonaniem przedsięwzięcia?
A jeśli NIE, to czy będąc osobą fizyczna i samemu z finansuje, fotowoltaiczny kolektor na swojej nieruchomości, będę miał pewność co do tego dofinansowania do 5000 tyś?
A jeśli NIE, to czy będąc osobą fizyczna i samemu z finansuje, fotowoltaiczny kolektor na swojej nieruchomości, będę miał pewność co do tego dofinansowania do 5000 tyś?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Urszula Majcherek
- New Member
Less
More
- Thank you received: 0
5 years 1 month ago #9
by Urszula Majcherek
Replied by Urszula Majcherek on topic MÓJ PRĄD
Proszę o informację dotyczącą kompletu dokumentów wymaganych do wniosku o dofinansowanie 5000 zł z tytułu zamontowania OZE (fotovoltaika).
5 years 1 month ago #10
by Jacek
Proszę o informację, czy do wniosku o dofinansowanie akceptowana jest faktura obejmująca tylko zakup zestawu fotowoltaicznego, czy też wymagana jest faktura obejmująca zestaw wraz z montażem. Jest możliwość zakupu zestawów w tańszej cenie, bez kosztów montażu.
Do kiedy można składać wnioski o dofinansowanie, czy jest ustalony limit wniosków, po którego przekroczeniu wnioski będą odrzucane?
Do kiedy można składać wnioski o dofinansowanie, czy jest ustalony limit wniosków, po którego przekroczeniu wnioski będą odrzucane?
- Doradca Energetyczny - NFOŚiGW
- Administrator
Less
More
- Thank you received: 3
5 years 1 month ago #11
by Doradca Energetyczny - NFOŚiGW
Replied by Doradca Energetyczny - NFOŚiGW on topic MÓJ PRĄD
Razem z wnioskiem złożyć należy wypełniony przez OSD zał. 3 - zaświadczenie potwierdzające przyłączenie mikroinstalacji
lub
jeżeli, OSD przesłał potwierdzenie na swoim wzorze zawierającym analogiczne informacje co zał. 3 - w takim przypadku wystarczy kopia dokumentu otrzymanego od OSD.
lub
jeżeli, OSD przesłał potwierdzenie na swoim wzorze zawierającym analogiczne informacje co zał. 3 - w takim przypadku wystarczy kopia dokumentu otrzymanego od OSD.
- Administrator
Less
More
5 years 1 month ago #12
Przedstawiać można faktury tylko za materiały i wyposażenie niezbędne do montażu mikroinstalacji.
Karol wrote: Czy do kosztów kwalifikowanych wykonania instalacji fotowoltaicznej będą respektowane faktury tylko za zakup urządzeń wymaganych do jej budowy ?
Przedstawiać można faktury tylko za materiały i wyposażenie niezbędne do montażu mikroinstalacji.
- Administrator
Less
More
5 years 1 month ago #13
W dniu 11.10.2019 r. zostały wprowadzone do programu zmiany umożliwiające Wnioskodawcy posiadającemu odpowiednie uprawnienia samodzielny montaż instalacji.
asocko wrote: Podbijam, jestem instalatorem, mam uprawnienia. Czy mogę założyć sobie sam fotowoltaikę, mając tylko fakturę za zakup sprzętu?
W dniu 11.10.2019 r. zostały wprowadzone do programu zmiany umożliwiające Wnioskodawcy posiadającemu odpowiednie uprawnienia samodzielny montaż instalacji.