Kiedy dokładnie można rozpocząć rozbudowę?
- a.badinski
- Topic Author
- New Member
Less
More
- Thank you received: 0
2 years 11 months ago #124
by a.badinski
Kiedy dokładnie można rozpocząć rozbudowę? was created by a.badinski
Nie znalazłem nigdzie informacji, kiedy dokładnie można rozpocząć rozbudowę posiadanej instalacji fotowoltaicznej, aby móc w dalszym ciągu skorzystać z dotacji (na instalację <10kW). Mam zainstalowaną obecnie instalację 10kW. Otrzymałem decyzję o dofinansowaniu. Mam pismo z PGE potwierdzające przyłączenie instalacji. Nie złożyłem jeszcze wniosku o wypłatę (mam 30 miesięcy, bo cała inwestycja połączona jest w Czystym Powietrzu z termomodernizacją). Ale już widzę konieczność rozbudowy do ok. 15kW. Rozumiem, że na rozbudowę nie będzie dotacji, ale kiedy mogę ją wykonać?
A. Od razu.
B. Po złożeniu wniosku o wypłatę
C. Po otrzymaniu pieniędzy
D. Później? (Kiedy?)
Prosiłbym o pomoc, ze wskazaniem odpowiednich zapisów w jakiś dokumentach.
A. Od razu.
B. Po złożeniu wniosku o wypłatę
C. Po otrzymaniu pieniędzy
D. Później? (Kiedy?)
Prosiłbym o pomoc, ze wskazaniem odpowiednich zapisów w jakiś dokumentach.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Doradca Energetyczny - NFOŚiGW
- Administrator
Less
More
- Thank you received: 3
2 years 11 months ago #125
by Doradca Energetyczny - NFOŚiGW
Replied by Doradca Energetyczny - NFOŚiGW on topic Kiedy dokładnie można rozpocząć rozbudowę?
Rozbudowy dokonać można po otrzymaniu pieniędzy.
Warunkiem jest jednak brak ingerencji w elementy instalacji objętej dofinansowaniem. Nie można m.in. wymienić inwertera. Jeśli rozbudowa polega jedynie na instalacji dodatkowych paneli to nie ma ku temu przeszkód.
Warunkiem jest jednak brak ingerencji w elementy instalacji objętej dofinansowaniem. Nie można m.in. wymienić inwertera. Jeśli rozbudowa polega jedynie na instalacji dodatkowych paneli to nie ma ku temu przeszkód.
Please Log in or Create an account to join the conversation.