Wniosek Mój Prąd a rozbudowa z RPO
2 years 9 months ago #138
by JacekMr
Wniosek Mój Prąd a rozbudowa z RPO was created by JacekMr
Dzień dobry, mam już zainstalowaną instalacje fotowoltaiczną na dachu budynku i zamierzam złożyć wniosek w nowym naborze w programie "Mój Prąd" jednak z powodu wymiany źródła ciepła będę zmuszony do rozbudowy tej instalacji.
I dla tego moje pytanie - czy mogę ją rozbudować i skorzystać na cen cel z dotacji gminnej dofinasowanej z RPO?
Będzie to praktycznie druga osobna instalacja - nowy falownik, zabezpieczenia i oczywiście panele, wspólny będzie jedynie licznik.
pozdrawiam
Jacek
I dla tego moje pytanie - czy mogę ją rozbudować i skorzystać na cen cel z dotacji gminnej dofinasowanej z RPO?
Będzie to praktycznie druga osobna instalacja - nowy falownik, zabezpieczenia i oczywiście panele, wspólny będzie jedynie licznik.
pozdrawiam
Jacek
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Doradca Energetyczny - NFOŚiGW
- Administrator
Less
More
- Thank you received: 3
2 years 9 months ago #139
by Doradca Energetyczny - NFOŚiGW
Replied by Doradca Energetyczny - NFOŚiGW on topic Wniosek Mój Prąd a rozbudowa z RPO
Jeżeli druga instalacja podłączona będzie do tego samego licznika co pierwsza to w świetle programu Mój prąd uważana jest za jedną instalację.
Zgodnie z programem, taka instalacja nie może być ani wcześniej ani później wsparta z innego programu ze środków publicznych.
Zgodnie z programem, taka instalacja nie może być ani wcześniej ani później wsparta z innego programu ze środków publicznych.
Please Log in or Create an account to join the conversation.