Zakończenie iwestycji
- Zuzanna Sałapatek
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
4 lata 10 miesiąc temu #43
przez Zuzanna Sałapatek
Zakończenie iwestycji was created by Zuzanna Sałapatek
Na stronie min. udzielono odpowiedzi na zadane pytanie oznaczone nr 14: "Czy kwalifikuje się do dofinansowania przypadek montażu licznika dwukierunkowego przez Operatora Sieci Dystrybucyjnej przed 30.08.2019 r. w sytuacji gdy do zakupu, montażu i przyłączenia mikroinstalacji doszło po tej dacie?
ukryj odpowiedź
Zakończenie przedsięwzięcia rozumiane jest jako przyłączenie mikroinstalacji do sieci, które powinno nastąpić od 23.07.2019 r.
W związku z taką odpowiedzią rozumiem, że są to koszty kwalifikowalne. Proszę zatem o udzielenie odpowiedzi na moje pytanie: "Czy w przypadku podpisania aneksu umowy z Operatorem Sieci Dystrybucyjnej w dniu 12.08.2019 r. mogę złożyć wniosek o udzielenie dotacji?
ukryj odpowiedź
Zakończenie przedsięwzięcia rozumiane jest jako przyłączenie mikroinstalacji do sieci, które powinno nastąpić od 23.07.2019 r.
W związku z taką odpowiedzią rozumiem, że są to koszty kwalifikowalne. Proszę zatem o udzielenie odpowiedzi na moje pytanie: "Czy w przypadku podpisania aneksu umowy z Operatorem Sieci Dystrybucyjnej w dniu 12.08.2019 r. mogę złożyć wniosek o udzielenie dotacji?
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- Doradca Energetyczny - NFOŚiGW
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
4 lata 9 miesiąc temu #47
przez Doradca Energetyczny - NFOŚiGW
Replied by Doradca Energetyczny - NFOŚiGW on topic Zakończenie iwestycji
Data podpisania aneksu nie decyduje o możliwości skorzystania z programu.
Ważne jest jednoczesne spełnienie obu poniższych warunków:
- podłączenie instalacji do sieci (a więc dzień od kiedy fizycznie energia jest wprowadzana do sieci) nie wcześniej niż 23.07.2019
- zakwalifikować można tylko koszty poniesione nie wcześniej niż 23.07.2019 r.
Ważne jest jednoczesne spełnienie obu poniższych warunków:
- podłączenie instalacji do sieci (a więc dzień od kiedy fizycznie energia jest wprowadzana do sieci) nie wcześniej niż 23.07.2019
- zakwalifikować można tylko koszty poniesione nie wcześniej niż 23.07.2019 r.
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.