Pytania dotyczące programu Mój Prąd w 2022 roku
- Patryk Konrad
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2 lata 10 miesiąc temu #130
przez Patryk Konrad
Pytania dotyczące programu Mój Prąd w 2022 roku was created by Patryk Konrad
Witam wszystkich fachowców i doradców.
Od jakiegoś czasu jestem wdrażany w temat fotowoltaiki oraz wszelkich informacji na temat programu Mój Prąd.
Stąd mam do Was kilka pytań:
1. Czy faktura za montaż może być wystawiona przez moją firmę?
2. Czy ubiegając się o dotacje faktury na poszczególne elementy instalacji mogą pochodzić od producentów/pośredników/dostawców z Chin?
3. Jak wygląda sytuacja z programem na 2022 rok - mam na myśli czy pula finansowa uległa jakoś zmniejszeniu lub zwiększeniu?
Od jakiegoś czasu jestem wdrażany w temat fotowoltaiki oraz wszelkich informacji na temat programu Mój Prąd.
Stąd mam do Was kilka pytań:
1. Czy faktura za montaż może być wystawiona przez moją firmę?
2. Czy ubiegając się o dotacje faktury na poszczególne elementy instalacji mogą pochodzić od producentów/pośredników/dostawców z Chin?
3. Jak wygląda sytuacja z programem na 2022 rok - mam na myśli czy pula finansowa uległa jakoś zmniejszeniu lub zwiększeniu?
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- Doradca Energetyczny - NFOŚiGW
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
2 lata 10 miesiąc temu #131
przez Doradca Energetyczny - NFOŚiGW
Replied by Doradca Energetyczny - NFOŚiGW on topic Pytania dotyczące programu Mój Prąd w 2022 roku
Odpowiadając:
1. Warunkiem jest dopuszczalność przez obowiązujące przepisy (np. skarbowe) danego rozwiązania.
2. W przypadku dotychczas prowadzonych naborów taka opcja była dopuszczalna. Warunkiem było dołączenie dokumentów przetłumaczonych na język polski. Czy tak samo będzie w najbliższym naborze, tego jeszcze nie wiemy.
3. Na szczegóły trzeba poczekać do momentu ogłoszenia naboru.
1. Warunkiem jest dopuszczalność przez obowiązujące przepisy (np. skarbowe) danego rozwiązania.
2. W przypadku dotychczas prowadzonych naborów taka opcja była dopuszczalna. Warunkiem było dołączenie dokumentów przetłumaczonych na język polski. Czy tak samo będzie w najbliższym naborze, tego jeszcze nie wiemy.
3. Na szczegóły trzeba poczekać do momentu ogłoszenia naboru.
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.