Wniosek Mój Prąd a rozbudowa z RPO
- JacekMr
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2 lata 9 miesiąc temu #138
przez JacekMr
Wniosek Mój Prąd a rozbudowa z RPO was created by JacekMr
Dzień dobry, mam już zainstalowaną instalacje fotowoltaiczną na dachu budynku i zamierzam złożyć wniosek w nowym naborze w programie "Mój Prąd" jednak z powodu wymiany źródła ciepła będę zmuszony do rozbudowy tej instalacji.
I dla tego moje pytanie - czy mogę ją rozbudować i skorzystać na cen cel z dotacji gminnej dofinasowanej z RPO?
Będzie to praktycznie druga osobna instalacja - nowy falownik, zabezpieczenia i oczywiście panele, wspólny będzie jedynie licznik.
pozdrawiam
Jacek
I dla tego moje pytanie - czy mogę ją rozbudować i skorzystać na cen cel z dotacji gminnej dofinasowanej z RPO?
Będzie to praktycznie druga osobna instalacja - nowy falownik, zabezpieczenia i oczywiście panele, wspólny będzie jedynie licznik.
pozdrawiam
Jacek
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- Doradca Energetyczny - NFOŚiGW
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
2 lata 9 miesiąc temu #139
przez Doradca Energetyczny - NFOŚiGW
Replied by Doradca Energetyczny - NFOŚiGW on topic Wniosek Mój Prąd a rozbudowa z RPO
Jeżeli druga instalacja podłączona będzie do tego samego licznika co pierwsza to w świetle programu Mój prąd uważana jest za jedną instalację.
Zgodnie z programem, taka instalacja nie może być ani wcześniej ani później wsparta z innego programu ze środków publicznych.
Zgodnie z programem, taka instalacja nie może być ani wcześniej ani później wsparta z innego programu ze środków publicznych.
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.