Dofinansowanie mikroinstalacji fotowoltaicznej Mój
- Wojciech
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2 lata 1 miesiąc temu #159
przez Wojciech
Dofinansowanie mikroinstalacji fotowoltaicznej Mój was created by Wojciech
Dzień dobry,
prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą jestem na etapie sprzedaży lokalu mieszkalnego w którym mam zarejestrowaną ww. działalność (brak pomieszczeń wydzielonych na cele prowadzenia działalności, miałem jako osoba fizyczna zawartą umowę z PGE).
Aktualnie staram się o dofinansowanie mikroinstalacji fotowoltaicznej Mój Prąd IV, czy w CEiDG do celów rejestrowych mogę wskazać adres prowadzenia działalności swój nowo wybudowany jednorodzinny dom mieszkalny, który podobnie jak lokal mieszkalny nie ma żadnych pomieszczeń wydzielonych na cele prowadzenia działalności, mam zawartą umowę z PGE jako osoba fizyczna nie firma, czy otrzymam dofinansowanie do fotowoltaiki czy lepiej przerejestrować firmę w inne miejsce?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Z poważaniem,
Wojciech Nietupski
prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą jestem na etapie sprzedaży lokalu mieszkalnego w którym mam zarejestrowaną ww. działalność (brak pomieszczeń wydzielonych na cele prowadzenia działalności, miałem jako osoba fizyczna zawartą umowę z PGE).
Aktualnie staram się o dofinansowanie mikroinstalacji fotowoltaicznej Mój Prąd IV, czy w CEiDG do celów rejestrowych mogę wskazać adres prowadzenia działalności swój nowo wybudowany jednorodzinny dom mieszkalny, który podobnie jak lokal mieszkalny nie ma żadnych pomieszczeń wydzielonych na cele prowadzenia działalności, mam zawartą umowę z PGE jako osoba fizyczna nie firma, czy otrzymam dofinansowanie do fotowoltaiki czy lepiej przerejestrować firmę w inne miejsce?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Z poważaniem,
Wojciech Nietupski
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- Doradca Energetyczny - NFOŚiGW
- Wylogowany
- Administrator
Less
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
2 lata 4 tygodni temu #160
przez Doradca Energetyczny - NFOŚiGW
Replied by Doradca Energetyczny - NFOŚiGW on topic Dofinansowanie mikroinstalacji fotowoltaicznej Mój
Nie ma przeciwwskazań do ubiegania się o dotację w przypadku zarejestrowania działalności gospodarczej w budynku mieszkalnym. Istnieje jednak warunek dotyczący mocy instalacji. Moc musi być dobrana jedynie na podstawie potrzeb mieszkaniowych. Należy w pierwszej kolejności określić swoje zużycie energii elektrycznej na cele mieszkaniowe a następnie dobrać moc instalacji.
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.